Menu

Concepte de design explicate alte diferitelor tipuri de siteuri web

În continuare vei găsi concepte ale anumitor site-uri web, idei de design și design de pagină de pornire, pentru fiecare în parte încercând să identificăm elementele principale. Deci sa începem!

Concept design pentru reviste online

Conceptul de design al unei reviste online afișează pagina unui articol special care prezintă o persoană celebră, astfel încât o imagine care arată că personalitatea devine centrul compoziției nu ia prea multă atenție din text ca purtător de informații.

Designul este concentrat pe soluții ușor de utilizat în jurul lizibilității și aspectului elegant, care nu distrage atenția. Astfel, conceptul se bazează pe o ierarhie vizuală clară aplicată în aspectul general al elementelor și, de asemenea, în blocurile de copiere.

Conceptul design pentru un site de știri

Iată conceptul de design pentru un site web care prezintă știri „Stirile ProTV”. Publicul țintă este, în primul rând, oamenii dornici să învețe mai multe despre lume. Interfața este minimalistă, urmărind principiile ierarhiei vizuale clare, lizibilității, navigației intuitive și plăcerii estetice de la percepția vizuală.

Concept design pentru un studio

Scopul său este de a prezenta obiectul de proiectare prin descrieri și detalii vizuale, oferind utilizatorilor link-ul la acest element în magazinul online.

Astfel, această pagină, care este de fapt parte din canalul de vânzări pentru site-ul de e-commerce, este responsabilă de atragerea utilizatorilor și de informarea acestora despre produs. Designul minimalist plin de aer face ca accentele vizuale să fie vizibile și atrăgătoare, în timp ce aspectul general prezintă direcția reală a serviciilor companiei. Scopul mai larg a fost acela de a transfera atmosfera și spiritul mărcii prin intermediul soluțiilor de design.

Concept design pentru o enciclopedie

În cazul enciclopediilor, designerul trebuie să se concentreze pe principalele aspecte ale utilității unei astfel de resurse pentru cititori și, în același timp, să stabilească obiectivul de a face acest lucru atractiv și de a oferi un mesaj clar al caracteristicilor site-ului cu conceptul general de stilistică. Tranzițiile animate fac ca interacțiunile de derulare să se angajeze și să adauge stilul la performanța generală.

Concept design pentru un site de fotografie

Minimalismul funcțional și elegant este abordarea de bază din spatele acestui tip de concept, elementele vizuale informând utilizatorii și oferind perceperea armonică rapidă a naturii serviciilor, în timp ce animațiile sunt făcută pentru a arăta tranzițiile între blocurile de conținut.

Concept design pentru servicii de livrare

Nu este un secret că băutul de cafea este obiceiul zilnic, uneori chiar obsesia, pentru mulți oameni, iar diferite servicii care accelerează procesul de obținere a unei cani “în mișcare” devin din ce în ce mai populare.

Acest exemplu arată un concept de design al unei pagini de destinație care prezintă un serviciu experimental, care oferă furnizarea de cafea de către drone. Pagina de vânzare poate fi creată în modul în care se combină elementele vizuale tradiționale care stabilesc asociații pozitive cu cafeaua și imaginile tehnologiilor inovatoare implicate în acest serviciu ușor de utilizat.

Blocurile de copiere nu sunt supraîncărcate, astfel încât vizitatorii să poată obține rapid și clar ideea și beneficiile serviciului și să obțină mai multe informații, dacă doresc, în urma apelurilor la acțiune.

Lista de astăzi este finalizată, dar cu siguranță vei găsi multe alte exemple interesante de concepte de proiectare pentru diferite scopuri și nevoi ale utilizatorilor moderni. Continuă să te inspiri și asigură-te că acel concept pe care urmează să îl alegi oferă valoare utilizatorilor site-ului tău.